Múzeum - látnivalók

Múzeum

 Kaposváriként nem kell messze menünk túrázni vagy osztály kirándulni ahhoz,hogy egy kis paraszti életet tanulmányozhassunk. Kisseb múzeumaink bemutatják a lóval vontatott eszközöket, fafaragásos szoborpark, kovácsműhely szerszámait, hagyományok udvarát vagy a csárdánk a lovas tanya múltját. Kísérő igénylésével elmeséljük a gyűjtött tárgyak történetét és fontosságát.

Kovácsműhely:

KovácsműhelyRégi hagyományok szerint berendezett épületünkben megleshetitek milyen szerszámokat használtak és miket készítettek belőle. Egy kis történelmi tanulásként kísérőnk elmeséli a kovácsok főbb tevékenységi körét.

Lóval vontatott eszközök:

Itt megnézhetitek a mezőgazdaság múltját, hogy honnan fejlődött ki a traktorok által vontatott hatalmas gépek. Kísérőnk elmesélheti mely eszközöket hogyan és mire használták és természetesen milyen lófajtával.

Hagyományok udvara:

Négy faházunkban betekintést nyerhetsz a húszárok öltözködésébe. Betyárok ruházata mellet fegyvereiket és a híres karikás ostort is bemutatjuk nektek. Cigányháznál a múltjukat és öltözködésüket láthatjátok. Utolsó házunkban pedig a lovagi viseletet és fegyvereket mutatjuk be. Külön kitérve a lovag kódexére.

Szoborpark:

Fából kifaragott szobrainkat egy Erdélyből érkezett parasztember készítette aki külön azért jött Magyarországra hogy az itt megkeresett pénzből feleséget vegyen magának. Híres szobraink közé tartozik Gölöncsér Jóska, libapásztorfiú és az élet fája.